เมนูข้าวราดแกง (Rice & Curry)
1. คั่วกลิ้งราดข้าว (Dry Meat Curry with Rice)
Kua Kling is a popular Southern dish known for its unique blend of spicy herbs. It can be made using pork, chicken, or beef, and various herbs such as turmeric, galangal, lemongrass, kaffir lime leaves, and kaffir lime skin are used as spices. This dish has a spicy, slightly salty, and typical Southern curry paste flavor, and is usually served with fresh vegetables like cucumbers and long beans. The fresh vegetables perfectly complement the dish and also help to relieve the spiciness.
อาหารปักษ์ใต้ที่ขึ้นชื่อเมนูหนึ่ง มีเอกลักษณ์เฉพาะตัวเรื่องความเผ็ดร้อนของสมุนไพร เป็นเมนูที่ได้รับความนิยมทั่วทั้งประเทศโดยเมนูนี้มีชื่อว่า "คั่วกลิ้ง" สามารถใช้เนื้อหมู เนื้อไก่ หรือเนื้อวัว ก็ได้ในการทำเมนูนี้ เเละมีสมุนไพรหลากหลายชนิดเป็นเครื่องเทศ อาทิ ขมิ้น ข่า ตะไคร้ ใบมะกรูด ผิวมะกรูด รสชาติจัดจ้านเผ็ดเค็มพริกเเกงตามเเบบฉบับอาหารใต้ มักจะทานคู่กับเครื่องเคียงที่เป็นผักสด เช่น เเตงกวาเเละถั่วผักยาว ที่เข้ากันได้อย่างลงตัวซึ่งผักสดจะช่วยเเก้อาการเผ็ดร้อนได้เป็นอย่างดี
2. กะเพราราดข้าว (Stir-Fried Meat and Basil with Rice)
The stir-fried basil served at 17 Restaurant is a highly sought-after dish among both Thais and foreigners. The dish is made using a special basil sauce and two colors of basil - red and white - as well as two types of garlic - Thai garlic and Chinese garlic - which infuse it with distinct flavors and hues. The result is a multi-dimensional flavor profile that is hard to beat.
ผัดกะเพราที่ ร้าน 17 ที่โดดเด่นและถูกใจชาวไทยและชาวต่างชาติ ด้วยซอสกะเพรา และการใช้กระเพรา 2 สี และกระเทียม 2 ชนิด ในการปรุงอาหาร คือ กะเพราแดงกับกะเพราขาว และกระเทียมไทยกับกระเทียมแขก ที่ให้สีสันและมิติของรสชาติที่ต่างกัน มิติของรสชาติของกระเพราที่นี่เลยครบเครื่อง
3. ข้าวผัด (Fried Rice)
Fried rice is a favorite food for many people, especially children, because it is not spicy, delicious, and contains all the essential nutrients. It is made with cooked rice, pork, eggs, carrots, and spring onions, which are all good for the body. The recipe is simple, but preparing this dish requires some skill. To cook it, you need to fry the rice, pork, and eggs together, as well as add any other ingredients you like. The process may seem easy, but it takes practice to perfect.
"ข้าวผัด" เป็นเมนูที่หลายๆคนชื่นชอบ โดยเฉพาะเด็กๆ เพราะข้าวผัดเป็นเมนูที่ไม่เผ็ด รสชาติอร่อย เเละยังได้สารอาหารที่มีประโยชน์อีกด้วย ไม่ว่าจะเป็น ไข่ หมู เเครอท ต้นหอม ล้วนมีประโยชน์ต่อร่างกาย เมนูนี้จึงเป็นเมนูที่คนส่วนใหญ่นิยมทานทั้งเด็กเเละผู้ใหญ่ วัตถุดิบหลักของข้าวผัด คือ ข้าวหุงสุก โดยนำข้าวที่หุงสุกเเล้วมาผัด ใส่หมู ใส่ไข่ หรืออื่นๆตามความชอบเเละปรุงรสให้อร่อย ขั้นตอนในการทำอาจจะดูไม่ยาก เเต่เมนูจานนี้มากด้วยประโยชน์เเน่นอน
4. ผัดเห็ดรวมราดข้าว (Fried Mixed Mushroom with Rice)
If you're looking for a tasty dish to try, the "Stir-Fried Mixed Mushrooms" menu is a great option. It features three types of queen mushrooms: oyster mushrooms, wood ear mushrooms, and golden needle mushrooms. These mushrooms are stir-fried together to create a delicious and satisfying dish. The addition of pork belly adds to the overall flavor and gives the dish a mellow texture. Although it's not spicy, the mixed mushrooms work together perfectly and create a harmonious blend of flavors. If you're a fan of mushrooms, this dish is definitely worth giving a try.
เมนู "ผัดเห็ดรวม" เป็นเมนูที่คัดสรรราชินีเห็ด 3 ชนิดมาผัดรวมกัน ได้เเก่ เห็ดนางฟ้า เห็ดหูหนู เเละ เห็ดเข็มทอง ซึ่งเป็นเห็ด 3 ชนิด ที่คนนิยมรับประทานกันมาก ผัดเห็ดรวมใส่หมูสามชั้นเป็นเมนูที่รสชาติไม่เผ็ดเเต่อร่อย มีความกลมกล่อมจากส่วนผสมต่างๆ คลุกเคล้าและแทรกซึมในเห็ด 3 ชนิดนี้ มันเข้ากันได้อย่างลงตัว เมนูนี้จึงเป็นเมนูที่น่าลองเมนูนึงเลยทีเดียว
5. ผัดพริกแกงแดงราดข้าว (Fried Meat Red Curry with Rice)
The most unique aspect of this recipe is the homemade red curry paste that we developed. We carefully crafted the recipe to achieve the perfect balance of heat and spice, using the soft saltiness of shrimp paste and the delicious saltiness of Thai fish sauce. These ingredients are crucial in making a truly authentic Thai curry paste. Lastly, the aroma and mild spice of basil add the ultimate flavor to this dish.
ที่เป็นเอกลักษณ์เฉพาะตัวที่สุดในงานชิ้นนี้ คือ เครื่องพริกแกงแดง เราพัฒนาสูตรพริกแกงและทำพริกแกงเอง ให้มีความเผ็ดร้อนและเผ็ดเด็ดสผมผสานกันอย่างลงตัวที่สุด ความเค็มนวลของกะปิและเค็มเด็ดของน้ำปลาไทย ยังเป็นสื่งที่จำเป็นอย่างมากในการทำพริกแกงไทย ความหอมและรสชาติเผ็ดอ่อนของโหรพายังคงเป็นที่สุดของรสชาติสำหรับเมนูนี้
ความคิดเห็น
แสดงความคิดเห็น